Team Landelijke Aanpak Adreskwaliteit ontdekt aanpak fraude met simulatie

22 sep.

De Ketensimulator is een serious game waarin je de effecten van samenwerking met ICT direct ervaart.

Team Landelijke Aanpak Adreskwaliteit ontdekt aanpak fraude met simulatie

Vandaag speelt PBLQ voor het team van de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit de Ketensimulator. De Ketensimulator is een serious game waarin je de effecten van samenwerking met ICT direct ervaart. Het maakt zo zichtbaar en voelbaar wat de motieven zijn voor ketensamenwerking, wat de mogelijkheden zijn van de basisregistraties bij het bestrijden van fraude en hoe samenwerking met ICT kan bijdragen aan een betere dienstverlening.

Het bijzondere van de Ketensimulator is dat het mogelijk is veilig te experimenteren met mogelijke samenwerkingsvormen. In de pauze kunnen deelnemers de samenwerking opnieuw vormgeven en de toegang tot verschillende onderdelen van de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) opnieuw inrichten. In de nieuwe ronde wordt het succes van een nieuwe werkwijze live zichtbaar in termen van gegevenskwaliteit.

Vandaag speelt PBLQ de simulatie met een evaluatiekader gericht op samenwerking. Er zijn diverse didactische kaders beschikbaar en complementaire teaching cases gebaseerd op de (Nederlandse) praktijk, ook over de andere kant van samenwerking met ICT: wanneer gaat het mis en waarom?

Volg ons op Twitter!

@UnitedKnowledge